متخصص درد کیست؟

  • Home
  • متخصص درد کیست؟

دسته بندی ها

نوبت گیری

نام(ضروری)
YYYY slash MM slash DD
متخصص درد کیست؟

متخصص درد کیست؟

درد یک علامت است، اما در صورت عدم درمان به علت تغییرات مغزی که در اثر درد مزمن ایجاد می‌شود، از یک علامت تبدیل به یک بیماری می‌شود و در این حالت با درمان علت ایجاد کننده درد، بهبودی صورت نمی‌گیرد.

درد یک حس ناخوشایند است که از یک آسیب خبر می‌دهد. اقدامات انجام شده در رشته درد در جهت پاک کردن صورت مسئله نیست بلکه پزشک فوق تخصص درد تصمیم به تشخیص، کنترل و درمان علتی دارد که درد را ایجاد کرده است.

به همین دلیل بیماران مراجعه کننده به کلینیک درد به دقت معاینه می‌شوند و در صورت لزوم اقدامات تشخیصی مانند رادیوگرافی، ام آر آی، آزمایشات و سایر روش‌های تشخیصی درد درخواست می‌شود.

پزشک فوق تخصص درد، آموزش‌های ویژه‌ای در خصوص تشخیص علت و درمان هر دردی کسب کرده است. در واقع منظور از انواع درد، دردهای حاد، مزمن و دردهای سرطانی است.

تخصص درد یک تخصص در شاخه پزشکی‌ست که بر ارزیابی، درمان و پیشگیری از درد تمرکز دارد. متخصصان درد، بیمارانی که مبتلا به درد مرتبط با یک علت خاص مانند درد سرطان، آسیب، درد بعد از عمل‌های جراحی هستند و افرادی که از یک بیماری اولیه رنج می‌برند (مانند سردردهای مکرر و دردهای مربوط به اعصاب بدن) درمان می‌کنند.

پزشک فوق تخصص درد پزشکی است که به‌صورت حرفه‌ای و تخصصی در زمینه‌های ارزیابی، تشخیص درد و درمان آن دانش کافی دارد.
آنها با تشخیص شرایط بیمار، اقدام به درمان می‌کنند (به‌عنوان مثال، داروهای تجویزی، خدمات توانبخشی و روش‌های اجرایی)، همچنین مشاوره‌های بیماران و خانواده‌های آنها را نیز انجام می‌دهند.

پزشک فوق تخصص درد بیمارانی را که به‌دلایل مختلف دچار درد شده‌اند، معاینه می‌کند و طیف وسیعی از دردهای مزمن یا حاد را با تکنیک‌های مختلف و به روش‌های حداقل تهاجمی درمان می‌کند؛ قطعا روش‌های کم تهاجمی انتخاب هر بیماری برای درمان دردهایش است.

متخصص کنترل درد گاهی اوقات به عنوان مشاور با سایر متخصصین، متخصص فیزیوتراپی و کار درمانی همکاری می ‌کند و در فرآیند درمان و مراقبت از بیمار فعالیت دارد.
این گروه از پزشکان به تشخیص بیماری ها، ارائه روش های درمانی، تجویز داروهای مخصوص درد و خدمات توان بخشی و انجام عمل جراحی برای تسکین درد کمک بسیار زیادی می نمایند و به بیماران و خانواده‌ های آنها مشاوره می ‌دهند.

دکتر سیامک مرادی متخصص درد در کلینیک درد راد در تهران

بیشتر بخوانید : درد صورت، انواع آن و درمان های آن چگونه است ؟

آشنایی با وظایف پزشک فوق تخصص درد

تشخیص و علت درد اولین و مهم‌ترین قدمی است که فوق تخصص درد می‌بایست انجام دهد. تشخیص علت دقیق درد کار دشواری‌ست، اما اگر پزشک مهارت و تجربه کافی داشته باشد، علت را مشخص خواهد کرد.

مطالعه کنید
تنوسینوویت دکورون چیست ؟

بررسی درمان‌هایی که می‌تواند برای درمان بیماران موثر باشد
پزشکان متخصص درد همیشه درمان‌های به‌روز را برای بیماران در نظر می‎گیرند تا بتوانند با استفاده از آخرین تکنیک‌های روز دنیا بیماران خود را درمان کنند.

پزشک ابتدا درمان‌های ساده و ابتدایی را برای بیماران در نظر می‌گیرد، در صورتی که بیماران پاسخ مثبتی به درمان ندهند، درمان‌های حرفه‌ای‌تری را مدنظر خواهد گرفت. در نهایت درمانی بسته به شرایط بیمار انجام می‌گیرد که بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد.

مدرک یک متخصص درد چیست؟

تحصیلات و آموزش های لازم برای تبدیل شدن به یک پزشک متخصص درد ، به مدرک کارشناسی و فوق دکتری از یک دانشکده پزشکی معتبر نیاز دارد.

به طور معمول، تحصیل چهار ساله در دو رشته بیهوشی یا پزشکی فیزیکی و توانبخشی، برای آشنایی پزشک با برخی از اقدامات و روش های اعمال شده در زمینه آنها انجام می شود.

پزشکان مدیریت درد ممکن است بخواهند علاوه بر این با درخواست یک بورس تحصیلی در مدیریت درد یا یک بورس تحصیلی چند رشته ای متشکل از تعدادی از رشته های دیگر، مدرک فوق تخصص خود را در خارج از کشور کسب کنند.

سپس پزشکان از طریق کشوری که قصد دارند در آنجا تمرین کنند، مجوز دریافت مدیریت درد را به راحتی دریافت می کنند.

پزشکان مدیریت درد، بیش از نه سال آموزش پزشکی دارند. اول، آنها تحصیلات گسترده ای را در دانشکده پزشکی کسب می کنند، سپس، آنها چهار سال دیگر آموزش عملی در زمینه هایی مانند بیهوشی، پزشکی بدنی و توانبخشی یا عصب شناسی می بینند.

سرانجام، آنها یک سال دیگر را آموزش می بینند که فقط مرتبط با معالجه درد است. این امر منجر به دریافت گواهی نامه از طرف انجمن پزشکی درد می شود.

دکتر سیامک مرادی متخصص درد در کلینیک درد راد در تهران

متخصص درد چه کاری انجام می‌دهد؟

درد حاد معمولاً پی‌آمد ایجاد حسی در سیستم عصبی است که به منظور هشدار دادن یک بیماری یا آسیب احتمالی و ضرورت انجام درمان تولید می‌شود، حال آن که درد مزمن برخلاف درد حاد مدت طولانی‌تری ادامه دارد.

مطالعه کنید
سندروم شکست جراحی کمر چیست و چگونه اتفاق می افتد؟

درد مزمن گاهی به صورت درد حاد در پی رگ به رگ شدن کمر یا بیماری جدی و طولانی‌تر از حد معمول شروع می‌شود؛ همچنین ابتلا به یک عارضه‌ی مداوم نیز به درد مزمن دامن می‌زند. در این بین بیمارانی هستند که بدون آسیب‌دیدگی دچار درد می‌شوند. گونه‌های متداول درد مزمن عبارت است از:

نوبت گیری دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد

ویژگی‌های فوق تخصص درد

باید ابتدا به نکاتی توجه داشته باشید، آیا پزشک تمام خصوصیات مثبت و لازم پزشک متبحر و توانا را دارد یا خیر؟ ویژگی‌هایی که باید مورد بررسی قرار دهید:

  • اطلاعات کافی در خصوص انواع درد
  • توانایی جهت بررسی و ارزیابی انواع دردهای مزمن و حاد
  • تجویز داروهای متناسب با شرایط بیمار جهت کنترل درد
  • توانایی و تشخیص درست برای انتخاب آزمایش‌های تشخیص علت درد
  • آشنایی با مهارت‌های کنترل درد اعم از بلوک‌های عصبی، تزریق استروئید به ستون فقرات، پمپ درد و…
  • تشخیص درست و به‌جا جهت ارجاع به بیماران به بخش‌های مختلف درمانی مانند فیزیوتراپی
  • آشنایی و انجام درمان با تجهیزات و درمان‌های به‌روز

پس از شناخت درد چه نوع درمان‌هایی تجویز می‌شود؟

همان طور که می‌دانید درمان زمانی نتیجه بخش خواهد بود که تشخیص درد و بیماری به درستی انجام شده باشد. هنگامی که متخصص درد با انجام معاینات و آزمایش‌های بالینی به دلیل بیماری شما پی برد زمان آن فرا می‌رسد که راه حل‌های درمانی برای شما صورت گیرد. در این شرایط متخصص درد ممکن است برای شما تنها دارو تجویز نماید و یا از روش‌های زیر برای درمان و تسکین درد شما استفاده نماید.

  • استفاده از ایمپلنت:

چنانچه درد شما ناشی از بروز مشکل در مفاصل باشد و این درد به جهت آسیب رسیدن به استخوان‌ها و یا ساییدگی مفاصل و .. رخ داده باشد متخصص درد تصمیم می‌گیرد با استفاده از ایمپلنت به شما کمک کند تا درد خود را بهبود بخشیده و در پی آن توان حرکتی شما در عضو آسیب دیده بهبود یابد.

  • تزریق:

گاهی متخصص درد تشخیص می‌دهد درد شما تنها با یک دوره تزریق دارو بهبود می‌یابد که این امر در مطب درد نیز انجام‌پذیر خواهد بود.

  • بلاک‌های عصبی:

این روش البته یکی از روش‌های تسکین درد اورژانسی می‌باشد. در این روش عصب‌های موجود در منطقه درد توسط دارو و یا گرما و سرما بلاک می‌شوند به این ترتیب به مدت چند ساعت تا چند روز درد تسکین پیدا کرده و در کنار آن از بی‌حس‌کننده‌های موضعی و … استفاده می‌شود.

  • فیزیوتراپی:

یکی دیگر از راه حل‌هایی که متخصص درد برای بیماران تجویز می‌کند فیزیوتراپی است که این نوع درمان نیز به شیوه‌های مختلفی از جمله تحریک عصب منطقه درد با استفاده از جریان الکتریکی( مگنت درمانی، الکترود درمانی و لیزر درمانی ) صورت می‌گیرد که می‌تواند در مطب درد انجام شود و یا ماساژ، اصلاح رفتاری و تغییر وضعیت شیوه زندگی، استفاده از کمپرس آب گرم و سرد و .. تجویز شود و فرد بتواند در خانه نیز این روش‌ها را به کار گیرد.

مطالعه کنید
واکسن کرونا چگونه عمل میکند و مقایسه انواع آن

دکتر سیامک مرادی متخصص درد در کلینیک درد راد در تهران

رشته‌های تخصص پزشکی در ارتباط با کنترل درد

کنترل درد تنها به یک تخصص پزشکی محدود نمی‌شود. بیشتر متخصص‌های درد در یکی از موارد زیر دارای تخصص هستند:

  • طب فیزیکی و توان‌بخشی:

متخصص طب فیزیکی و توان‌بخشی از روش‌های درمانی غیر جراحی مختلفی جهت بهبود عارضه‌های دردناک مرتبط با دستگاه اسکلتی- عضلانی یا دستگاه عصبی بدن استفاده می‌کند. هدف از طب فیزیکی بهبود کیفیت زندگی توسط کاهش درد و افزایش عملکرد بیمار می‌باشد. پزشکی که در این تخصص فعالیت می‌کند با عنوان فیزیاتریست نیز شناخته می‌شود.

  • تخصص بیهوشی:

متخصص بیهوشی پزشکی است که جهت کاهش یا رفع حساسیت به درد از داروی بی‌حسی یا بیهوشی استفاده می‌کند. بیشتر متخصص‌های بیهوشی در زمان جراحی از داروهای بیهوشی استفاده می‌کنند. برخی از متخصص‌های بیهوشی جهت تشخیص و درمان دردهای شدید و مزمن، در دوره‌های آموزشی اضافی در ارتباط با تسکین درد آموزش می‌بینند.

  • عصب‌ شناسی:

تشخیص و درمان بیماری‌های مرتبط با مغز و طناب نخاعی توسط متخصص عصب‌شناسی انجام می‌شود. بیماری‌ها و آسیب‌دیدگی‌های طناب نخاعی از دلایل شایع درد مزمن محسوب می‌شوند.

معرفی فوق تخصص درد

اشخاصی که به صورت دانشگاهی و آکادمیک دوره تحصیلی درد را گذرانده باشند متخصص درد تلقی می شوند.
دانش آموختگان این رشته با همکاری بقیه رشته های طبی اقدام به شناسایی مدیریت و درمان دردهای حاد و مزمن می پردازند.
دکتر سیامک مرادی یکی از بهترین فوق تخصص های درد در کشور ایران است که در مطب خود آمادگی درمان انواع دردهای ذکر شده در فوق را دارا میباشد.
آدرس مطب دکتر مرادی: تهران، نرسیده به میرداماد، خیابان قبادیان غربی، پلاک 9، طبقه اول
شماره تماس: 02188882424 و 09339510017 رزرو وقت الزامی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *