فوق تخصص درد کیست؟
- Home
- فوق تخصص درد کیست؟
تا بحال نام فوق تخصص درد را شنیدهاید؟ آیا میدانید چنین تخصصی نیز در پزشکی وجود دارد؟ بله پزشک متخصص و یا فوق تخصص درد کسی است که در خصوص علت به وجود آمدن درد و درمان آن، آموزشهای تخصصی بسیاری دیده است.
فرقی نمیکند شما دچار دردهای مزمن هستید و یا چند روزی است که دچار احساس درد در یکی از قسمتهای بدن شدهاید، وقتی به مطب درد مراجعه میکنید، متخصص درد میتواند با توجه به تخصصی که دارد علت به وجود آمدن درد را تشخیص داده و بر مبنای آن روشهای درمانی مناسب و اثر بخش را در نظر گیرد.
برای جواب این سوال اول باید با مفهوم فلوشیپ اینترونشنال درد آشنا شویم تا بتوانیم با فوق تخصص درد آشنا شویم.
این رشته که حدود 12 سال است که در کشور ایران وارد شده است، رشته ای بسیار نوین بر اساس رویکرد غیر تهاجمی و کم تهاجمی درمان دردهای مختلف است. تقریبا تمامی انواع دردها مانند سردرد، کمر درد، درد مفاصل، آرتروز، دردهای سرطانی، درد های صورت و عصب های اندام تهتانی در بر میگیرد.
تخصص درد یک تخصص در شاخه پزشکیست که بر ارزیابی، درمان و پیشگیری از درد تمرکز دارد. متخصصان درد، بیمارانی که مبتلا به درد مرتبط با یک علت خاص مانند درد سرطان، آسیب، درد بعد از عملهای جراحی هستند و افرادی که از یک بیماری اولیه رنج میبرند (مانند سردردهای مکرر و دردهای مربوط به اعصاب بدن) درمان میکنند.
پزشک فوق تخصص درد پزشکی است که بهصورت حرفهای و تخصصی در زمینههای ارزیابی، تشخیص درد و درمان آن دانش کافی دارد.
آنها با تشخیص شرایط بیمار، اقدام به درمان میکنند (بهعنوان مثال، داروهای تجویزی، خدمات توانبخشی و روشهای اجرایی)، همچنین مشاورههای بیماران و خانوادههای آنها را نیز انجام میدهند.
بخشی از مواردی که یک متخصص درد برای درمان درد استفاده میکند، عبارتنداز:
علاوه بر این ، طیف گستردهای از درمانهای موجود برای درد به سرعت در حال رشد است. با افزایش تعداد داروها، تکنیکها و فناوریهای جدید و پیچیده هر ساله برای درمان دردهای مزمن، پزشک فوق تخصص درد به طور منحصر به فرد آموزش میبیند تا از این دانش جدید به طور ایمن و موثر برای کمک به بیماران خود استفاده کند.
بیشتر بخوانید : سندرم درد منطقه ای پیچیده یا CPRS چیست ؟
تقریبا برای همه شما اتفاق افتاده است که برای یک بار هم که شده باشد در طول عمر زندگی خود درد را تجربه کرده باشید و به دنبال راههای برای تسکین آن بوده اید، اما در حال حاضر به همت متخصصین کار آمد در کشور کلینیکی تحت عنوان درد تاسیس شده است که به انواع روشهای درمانی دردهای با شاخصهای مختلف می پردازد.
بسیاری از افرادی که میخواهند از این دردها خلاصی شوند، برای شناخت نوع درد و علت ایجاد آن به کلینیک درد مراجعه میکنند.
آنها به عنوان کلینیکهای مدیریت درد نامیده میشوند، این مراکز درمانی که بر تشخیص و کنترل درد مزمن تمرکز دارند. به دو دسته تقسیم میشوند، یکی روی رویهها برای مقابله با انواع خاصی از درد مانند:
درد گردن و کمر متمرکز است. دیگر این که گاهی اوقات یک کلینیک بین رشتهای نامیده میشود، زیرا با یک رویکرد کلی به افراد نگاه میکنند.
تیم متخصصین این کلینیک شامل موارد زیر است:
این کلینیک ها می توانند در درمان درد جسمی، رفتاری و روانشناختی به افراد کمک کنند.
آنها همچنین ممکن است جهت درمان درد، به شما آموزش دهند و شما را در راستای تغییر شیوه زندگی راهنمایی کنند و داروی مکمل یا جایگزین ارائه دهند که عبارت اند از:
به طور کلی می توان گفت که متخصص درد در زمینه درمان همه انواع دردها یا یکی از زمینه های آن دارای تخصص است.
حوزه های درمان درد به این شرح می باشند: درد حاصل از ترک اعتیاد، درد حاصل از آرتروز، درد گردن و درد کمر، دردهای مزمن، درد حاصل از سرطان، سندروم درد منطقه ای پیچیده (CRPS)، فیبرومیالژی، سر درد، درد نوروپاتیک، درد لگن، دردهایی که به صورت موقت تسکین می یابد و دردهای دهان و صورت.
شامل پزشکانی میشود که دوره فلوشیپ اینترونشنال درد را بصورت آکادمیک گذرانده باشند.
این دوره تکمیلی تخصصی، شامل دوره هایی است که ویژه رشته تخصصی بیهوشی در دانشگاه های بزرگ کشور نظیر علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی طراحی شده و دانش آموختگان آن با همکاری سایر رشته های مرتبط در زمینه ارزیابی، تشخیص، کنترل و درمان دردهای حاد و مزمن و سرطانی با رویکرد طبی و اقدامات مداخله ای(Interventional) فعالیت می نمایند.
این رشته شاخهای از علم پزشکی است که در آن درد به صورت محوری مورد مطالعه قرار می گیرد.
در واقع بیماریی هایی که در آن ها بیمار دارای درد های مزمن با مدت زمان طولانی اس هدف این شاخه از طب خواهند بود. در این شاخه همه ابعاد درد چه روحی و چه جسمی مورد مطالعه و درمان قرار می گیرند.
درد حاد معمولاً پیآمد ایجاد حسی در سیستم عصبی است که به منظور هشدار دادن یک بیماری یا آسیب احتمالی و ضرورت انجام درمان تولید میشود، حال آن که درد مزمن برخلاف درد حاد مدت طولانیتری ادامه دارد.
درد مزمن گاهی به صورت درد حاد در پی رگ به رگ شدن کمر یا بیماری جدی و طولانیتر از حد معمول شروع میشود؛ همچنین ابتلا به یک عارضهی مداوم نیز به درد مزمن دامن میزند. در این بین بیمارانی هستند که بدون آسیبدیدگی دچار درد میشوند. گونههای متداول درد مزمن عبارت است از:
شایع ترین مشکل در مدیریت درد، ارتباط برقرار کردن با بیماران است. زیرا ممکن است بیمارانی که دردی را تجربه میکنند، در تشخیص و توصیف درد و همچنین میزان شدت آن، دچار مشکل شوند.
مورد بعدی این است که درد، روش طبیعی بدن برای برقراری یک مشکل است. یعنی درد معمولا علامت وجود اختلالی اساسی در بدن است. حال اگر متخصص درد با روشهای گوناگون درد را تسکین دهد، در واقع انگار از یک مشکل چشم پوشی کرده و صرفا به ازبین بردن درد توجه کرده است.
انواع مختلفی از درمان درد وجود دارد که هرکدام دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند.
• طب فیزیکی و توانبخشی
بوسیله متدهای مختلف مانند الکتروتراپی، تمرین درمانی، عوامل حرارتی، با یا بدون وجود درمانهای دارویی درکنار آنها، به درمان دردها میپردازد.
• مداخلات ورزشی
ورزش به تنهایی و یا همراه با سایر روشهای توانبخشی میتواند در کاهش درد تاثیر بسزایی داشته باشد. توصیه شده است که فیزیوتراپی و ورزش میتوانند جایگزین مناسبی به جای داروهای مختلف برای بهبود درد باشند.
• فعالیت بدنی
فعالیتهای بدنی همانند یوگا و پیلاتس سبب هماهنگ کردن ذهن و بدن میشوند، باعث افزایش توانایی انجام حرکات بدنی، افزایش انعطاف پذیری توام با قدرت میشوند.
• طب سوزنی
شامل دستکاری سوزنها روی پوست فرد برای تسکین درد است.
• روشهای مداخلهای
شامل تزریق مفاصل صورت، بلوکهای عصبی، استروئید اپیدورال و تحریک کننده نخاع است.
درمان شناختی رفتاری: به بیماران کمک میکند تا با اصلاح الگوی زندگی، تغییر طرز تفکر و نگاه به زندگی و دردها در کاهش تاثیرات بیماری گام مثبتی بردارند.
پزشک متخصص با استفاده از بهروزترین تکنیکها و تجهیزات روز دنیا آماده است تا بیماران را درمان کند. بسته به مشکل و سلامت جسمی بیماران، درمانهایی مناسب متناسب با شرایط هر فرد توسط پزشک در نظر گرفته میشود.
پزشکان همیشه سعی میکنند که با استفاده از درمانهای غیر جراحی و بسته، بیماران خود را درمان کنند. در ادامه در خصوص وظایف فوق تخصص درد بیشتر برای شما توضیح خواهیم داد:ابتدا علت درد شما تشخیص داده میشود.
تشخیص و علت درد اولین و مهمترین قدمی است که فوق تخصص درد میبایست انجام دهد. تشخیص علت دقیق درد کار دشواریست، اما اگر پزشک مهارت و تجربه کافی داشته باشد، علت را مشخص خواهد کرد.
بررسی درمانهایی که میتواند برای درمان بیماران موثر باشد.
پزشکان متخصص درد همیشه درمانهای بهروز را برای بیماران در نظر میگیرند تا بتوانند با استفاده از آخرین تکنیکهای روز دنیا بیماران خود را درمان کنند.
پزشک ابتدا درمانهای ساده و ابتدایی را برای بیماران در نظر میگیرد، در صورتی که بیماران پاسخ مثبتی به درمان ندهند، درمانهای حرفهایتری را مدنظر خواهد گرفت. در نهایت درمانی بسته به شرایط بیمار انجام میگیرد که بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد.
پزشک فوق تخصص درد، آموزشهای ویژهای در خصوص تشخیص علت و درمان هر دردی کسب کرده است. در واقع منظور از انواع درد، دردهای حاد، مزمن و دردهای سرطانی است.
این پزشکان در خصوص کنترل و درمان درد، تخصص و توانایی بالایی دارند. همچنین بر کنترل انواع درد مهارت دارند. درد مزمن درد بسیار پیچیدهای است، که میتواند بهطور کلی روند زندگی و فعالیتهای روزانه شما را تغییر دهد. در این مواقع است که میتوانیم به اهمیت وجود این متخصصان پی ببریم.
پزشک فوق تخصص درد بیمارانی را که بهدلایل مختلف دچار درد شدهاند، معاینه میکند و طیف وسیعی از دردهای مزمن یا حاد را با تکنیکهای مختلف و به روشهای حداقل تهاجمی درمان میکند؛ قطعا روشهای کم تهاجمی انتخاب هر بیماری برای درمان دردهایش است.
پزشکانی که به صورت دانشگاهی و آکادمیک دوره بالا را گذرانده باشند متخصص درد تلقی می شوند.
دانش آموختگان این رشته با همکاری بقیه رشته های طبی اقدام به شناسایی مدیریت و درمان دردهای حاد و مزمن می پردازند.
دکتر سیامک مرادی یکی از بهترین فوق تخصص های درد در ایران است که در کلینیک درد خود آمادگی درمان انواع دردهای ذکر شده در فوق را دارا میباشد.
شما میتوانید برای تعیین وقت قبلی از کلینیک درد دکتر سیامک مرادی با شمارههای زیر تماس بگیرید و یا از طریق صفحه تعیین نوبت قبلی برای خود وقت تعیین کنید.
02188882424 و 09339510017
توجه: رزرو وقت الزامی است.
آخرین نظرات