ليزر پرتوان

  • Home
  • لیزر پرتوان

خدمات دکتر سیامک مرادی

نوبت گیری

نام(ضروری)
YYYY slash MM slash DD
لیزر پرتوان کمر توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد تهران

لیزر پرتوان

لیزر پرتوان درد در هر دو نوع عارضۀ مزمن و حاد، کارآمد است. برخی افراد برای کاهش کمر درد خود بدون تعلل به سراغ روش‌هایی همچون جراحی می‌روند.در وهلۀ اول توصیۀ پزشکان استفاده از روش‌های غیرجراحی مانند درمان از طریق لیزر پرتوان است، مگر اینکه فرد بیمار روش‌های درمانی دیگر را امتحان کرده و نتیجۀ مطلوب حاصل نشده باشد.لیزر درمانی مادون قرمز با تحریک آنزیم سیتوکریم اکسیداز در میتوکندری سلول‌های بدن عمل می‌کند.این فرایند باعث افزایش گردش خون میکرو و جریان سلول‌های قرمز خون در ناحیه تحت درمان می‌شود. لیزر پرتوان با اکسیژن‌رسانی به بافت‌های بدن عملکرد وریدی و لنفاوی را باز می‌گرداند.

فیزیوتراپی با لیزر پرتوان (HIL)

فناوری لیزر پرتوان بر اساس اصول شناخته شده لیزر درمانی کم توان قرار دارد.برخلاف لیزر درمانی کم توان، انرژی و قدرت زیاد لیزر پرتوان و انتخاب طول موج مناسب باعث شده که این نوع لیزر توانایی نفوذ به درون بافت‌های بدن را پیدا کند.از طریق فرآیند طبیعی انتقال انرژی به طرز قابل توجهی باعث تسریع فرایند بهبود و ترمیم بافت شود.انرژی حاصل از لیزر پرتوان می‌‌تواند به صورت موثر به کنترل درد مزمن کمر بپردازد .تاثیر به سزایی در درمان آسیب دیدگی‌های حاصل از ورزش از قبیل آسیب عضلانی یا بد شکلی مفصل و درد قسمت پایین کمر ناشی از فتق دیسک کمر یا اختلالات ستون فقرات ناحیه گردن که باعث درد گردن می‌شود، دارد.لیزر پرتوان می‌‌تواند به سرعت باعث تسکین درد شود و یک راه حل عالی برای درمان فتق دیسک محسوب می‌شود.حتی در موارد حاد در مقایسه با روش‌های درمان مراقبتی یک روش ارزان قیمت محسوب می‌شود.تحقیقات نشان داده است که درمان با لیزر پرتوان اثر گذاری بالایی دارد و در زمان صرفه جویی می‌کند و یک روش مقرون به صرفه است.
بیشتر بخوانید : عمل لیزر دیسک کمر چیست و چگونه انجام میشود ؟

لیزر پرتوان کمر توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد تهران

انواع ليزر

  • لیزر حالت جامد: در این نوع لیزر، ماده فعال ایجاد کننده لیزر، یک یون فلزی است که با غلظت کم در شبکه یک بلور یا درون شیشه، به صورت ناخالصی قرار داده شده است.
  • لیزر گازی: ماده فعال در این سیستم ها یک گاز است که به صورت خالص یا همراه با گازهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.
بعضی از این مواد عبارتنداز: نئون به همراه هلیوم (لیزر هلیم_نئون)، دی اکسید کربن به همراه نیتروژن و هلیوم ، آرگون ، کریپتون ، هگزا فلورئید و …
  • لیزر مایع: از مایعات بکار رفته در این نوع لیزرها اغلب به منظور تغییر طول موج یک لیزر دیگر استفاده می‌شود.(اثر رامان) بعضی از این مواد عبارتند از: تولوئن ، بنزن و نیتروبنزن.
گاهی محیط فعال برخی از این لیزرها را محلولهای برخی ترکیبات آلی رنگین از قبیل مایعاتی نظیر اتانول ، متانول یا آب تشکیل می‌دهد. این رنگها اغلب جز رنگهای پلی‌متین یا رنگهای اگزانتین و یا رنگ های کومارین هستند.
  • لیزر نیم رسانا: این نوع لیزرها به لیزر دیود و یا لیزر تزریقی نیز معروفند. نیم رساناها از دو ماده که یکی کمبود الکترون داشته ، (نیم رسانای نوع p )و دیگری الکترون اضافی دارد، (نیم رسانای نوع n) تشکیل شده‌اند.
وقتی این دو به یکدیگر متصل می‌شوند، در محل اتصال ناحیه‌ای به نام منطقه اتصال p_n بوجود می‌آید. آن منطقه جایی است که عمل لیزر در آن رخ می‌دهد.
  • لیزر شیمیایی: در این نوع لیزرها ، تغییرات انرژی حاصل از یک واکنش شیمیایی باعث برانگیزش بعضی از فرآورده‌ها و در نتیجه وارونگی جمعیت می‌شود که به دنبال آن عمل لیزر اتفاق می‌افتد.
  • ليزرهای پر توان (High Power Lasers): برای بريدن، لخته کردن و بخار کردن بافت استفاده می‌شوند. به اين نوع ليزر اغلب ليزر جراحی می‌گويند چون از آن ميتوان بجای تيغ جراحی استفاده نمود.
  • ليزرهای كم توان (Low Level Lasers): از آن ميتوان در تحريک فرآيند های سلولی استفاده نمود.
از اين نوع ليزر به عنوان ليزرهای تحريک زيستی(Bio-stimulating) يا ليزرهای با توان کم (Low Intensity Lasers) نيز نام برده می‌شود.

لیزردرمانی دیسک کمر

لیزر پرتوان کمر توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد تهراندرمان دیسک کمر با لیزر پرتوان یکی از روش‌های نوین درمان دیسک کمر است که امروزه در بسیاری از کلینیک های فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می گیرد.لیزر پرتوان در بسیاری از مبتلایان به دیسک کمر می تواند به کاهش درد و التهاب کمک کند و علاوه بر کمک به تسریع روند بهبودی در جلوگیری از پیشرفت بیماری و عوارض ناشی از آن نیز موثر است.دیسک کمر یا بطور کامل بیرون زدگی دیسک کمر عارضه‌ای است که با بیرون زدگی قسمت داخلی نرم و ژلاتینی مانند درون دیسک مشخص می شود. آزادشدن مواد شیمیایی در طی این بیماری سبب بروز التهاب در این ناحیه و بروز مشکلاتی برای فرد می شود.فشار ناشی از قسمت بیرون زده دیسک بر روی ریشه های نخاعی نیز از جمله عواملی است که سبب بروز درد و ضعف و بی حسی اندام ها می شود. درمان دیسک کمر با لیزر پرتوان به افرادی که دچار این عارضه شده اند کمک می کند تا با کاهش احساس درد بتوانند تمرینات فیزیوتراپی دیسک کمر را که نقش موثری در درمان این بیماری دارد پیگیری کنند.تعداد جلسات درمان دیسک کمر با لیزر پرتوان بسته به شدت آسیب و شرایط هر فرد متفاوت است اما حداقل به ۶ تا ۸ جلسه درمانی نیاز است تا تاثیرات درمانی برای بیمار قابل لمس باشد. لیزر پرتوان یکی از مدالیته های مورد استفاده در فیزیوتراپی دیسک کمر برای درمان این بیماری است و اغلب در کنار سایر روش های فیزیوتراپی همچون درمان های دستی و تمرینات ورزشی برای بیمار انجام می گیرد.احساس درد در کمر و انتشار آن به اندام های تحتانی و پاها ، ضعف و بی حسی کمر و اندام های تحتانی ، گزگز کردن و سوزن سوزن شدن اندام ها و کاهش قدرت اندام های تحتانی از جمله عوارض دیسک کمر هستند که با لیزر پرتوان می توان به تسکین آن ها کمک کرد.

لیزر درمانی در خار پاشنه

لیزردرمانی خار پاشنه از مهمترین مدالیتی های درمان می باشد و اگر در کنار کفی و ورزش و تکنیک های دستی به کار برده شود بسیار موثر است و بسیاری از بیماران را از تزریق معاف می کند.

لیزر درمانی در سیاتیک

لیزردرمانی سیاتیک بسیار موثر و جز مدالیتی هایی است که اگر استفاده نشود بیمار قسمت مهمی از درمان را از دست داده است.لیزر درمانی سیاتیک باید زیر نظر متخصصین و کسانی که کاملا به لیزر آشنایی دارند انجام شود تا هم دوز مناسب به عصب تابیده شود و هم افزایش دوز ایجاد نشود که بیمار دچار تشدید درد شود.

لیزردرمانی زانو

لیزر پرتوان کمر توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد تهرانلیزر درمانی در زانو درد و بخصوص نرمی غضروف کشکک خصوصا اگر در زاویه درست تابانده شود موجب کاهش التهاب و ترمیم بافت می شود.لیزر درمانی پرتوان جز معدود دستگاه هایی است که سازمان غذا و دارو آمریکا FDA در درمان آرتروز زانو و کاهش درد و افزایش انعطاف پذیری زانو ان را تایید کرده است.لیزر درمانی زانو باید به صورت صحیح انجام شود تا درد زانو کاهش یابد و فرآیند های ترمیمی شرو ع شود.در لیزردرمانی زانو باید نه تنها زانو در زاویه 80 تا 90 درجه با دوز مناسب تحت تابش اشعه لیزر قرار بگیرد بلکه باید پشت زانو ، بورس پس انسرین ، ناحیه کمر در ریشه های مرتبط به زانو و غدد لنفاوی منطقه هم تحت تابش اشعه قرار بگیرند.لیزر درمانی مناسب زانو بین12 تا 17 جلسه طول می کشد و به تدریج و با نظر پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی این دوز افزایش می یابد.

لیزر درمانی شانه

لیزر درمانی شانه خصوصا استفاده از لیزر پرتوان با مد پالس در منطقه آسیب و لیزر پرتوان با مد کانتینیوس در عضلات اطراف شانه و گردن و خصوصا کپسول خلفی شانه می تواند بیماران دچار درد و خشکی شانه را از درد نجات دهد.یکی از موثرترین مدالیتی ها در درمان شانه یخ زده و پارگی تاندون های شانه لیزر درمانی می باشد.

موارد کاربرد لیزر

  1. آرتروز مفاصل مانند آرتروز زانو ، آرتروز کمر ، آرتروز مچ دست و …
  2. دردهای مزمن ستون فقرات مانند کمردرد و گردن درد
  3. درد عصب سیاتیک
  4. زانو درد مزمن
  5. انواع آرتریت
  6. گرفتگی های عضلانی
  7. بیرون زدگی دیسک گردن و کمر
  8. خار پاشنه
  9. سندرم آرنج تنیس بازان
  10. آسیب های مفصل شانه مانند التهاب یا پارگی روتاتور کاف
  11. التهاب تاندون آشیل ( تاندونیت آشیل )
  12. آسیب های ورزشی
  13. سردردهای میگرنی
  14. نوروپاتی دیابتی
  15. درد مچ دست به دلایلی مانند سندرم دکرون و یا سندرم تونل کارپال
  16. التهاب تاندون ها مانند تاندونیت روتاتور کاف
  17. رماتیسم مفصلی
  18. التهاب فاشیای کف پا
  19. درد پاشنه و ساق پا
  20. گرفتگی های عضلانی
  21. استئوفیت
  22. آرنج گلف بازان
  23. آسیب های کشکک زانو
  24. پارگی رباط ها
  25. پیچ خوردگی کپسول مفصلی
  26. بیماری دکرون مچ دست
  27. آسیب های زانو
  28. آسیب های شانه
  29. فتق دیسک کمر و گردن
  30. آسیب های مفصلی و عضلانی
  31. بورسیت ها و تاندونیت ها
  32. آسیب های بافت نرم
  33. بیماری های پوستی
  34. التهاب غلاف سینوویوم
  35. سندرم مفصل فکی_گیجگاهی
  36. ترمیم پس از جراحی
لیزر پرتوان کمر توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد تهران

موارد منع استفاده از لیزر پرتوان

  1. استفاده از انواع لیزر در دوران بارداری ممنوع است.
  2. وجود تومورهای پوستی بدخیم و مصرف داروهای حساس کننده پوست به نور
  3. وجود عفونت در ناحیه مورد درمان با لیزر
  4. وجود ساز مصنوعی در ناحیه قفسه سینه
  5. بیماران مبتلا به صرع
  6. ابتلا به انواع سرطان

فواید لیزرتراپی

درمان به وسیله لیزرتراپی، بسیاری از بیماران را از انجام عمل های جراحی سنگین راحت کرده است. لیزر به دلیل ماهیت منحصر به فردش قادر است به ریز ترین و عمیق ترین بافت های بدن ما نفوذ کند.بافت هایی که پزشک بدون عمل جراحی های دردناک و طاقت فرسا نمی تواند به آن ها دسترسی داشته باشد.انرژی منتقل شده از لیزر به بافت ها باعث ایجاد فعالیت های مثبتی در بدن می شود که بعضی از آن ها عبارتند از:
  • کاهش درد:

لیزر تراپی با هدف قرار دادن بافت های آسیب دیده از هر روش دیگری در کاهش درد موثرتر است.
  • ترمیم سریع و رشد سلول ها:

لیزرتراپی نه تنها التهاب را کاهش می دهد، بلکه باعث افزایش جریان خون موضعی نیز می شود و سلول ها مواد مغذی اضافی و انرژی لازم برای بهبودی را بدست می آورند.
  • بهبود عملکرد عصب ها:

هنگامی که اعصاب سالم هستند، سیگنال های درد را به مغز ارسال می کنند تا ما را از بیماری یا آسیب مطلع سازند.اما ممکن است اعصاب ما توسط ضربه، حرکت ناگهانی فاشر عضلات مانند سندروم پریفورمیس آسیب دیده باشد.در این زمان عصب ها پیام های نادرستی ارسال می کنند که این می تواند باعث درد و کرختی در قسمتی از بدن شود.لیزر پرتوان نشان داده است که می تواند در درمان اختلالات عصبی موثر باشد.
  • کمک به بهبود سریع تر آسیب ها:

لیزرتراپی می تواند به عنوان یک درمان جانبی برای تسریع بهبودی مورد استفاده قرار بگیرد.به طور مثال اگر بیمار عمل جراحی انجام داده است می تواند برای سرعت بخشیدن به فرایند بهبودی از لیزرتراپی کمک بگیرد.
  • کمک به بهبود زخم های روی بافت ها:

گاهی اوقات منشا درد بدن زخم های میکروسکوپی روی بعضی بافت ها است مانند دیسک گردن.لیزر درمانی می تواند جریان خون در اطراف محل آسیب یا زخم را افزایش دهد. با افزایش جریان خون، فرایند درمان نیز بهبود می یابد.
  • تحریک عصب ها:

لیزرهایی که در پزشکی استفاده می کنیم قادرند به نقاط عمیق در زیر پوست برای تحریک عضلات نفوذ کنند. به همین دلیل لیزر درمانی در درمان کمر درد و درد های اسکلتی موثر است.
  • افزایش دامنه حرکتی و انعطاف پذیری:

حرارت دادن به سلول ها و بافت ها می تواند آن ها را از گرفتگی و خشکی رها کند. این کار باعث می شود ماهیچه ها آزادی عمل بیشتری داشته باشند.دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد تهران

مکانیسم اثر لیزر درمانی چگونه است؟

در طی این فرآیند، از طول موج‌ها و خروجی‌های مختلفی از نور با انرژی کم استفاده می‌شود که مستقیماً بر نواحی هدف تابانده می‌شوند. بافت‌های بدن این نور را جذب می‌کنند.نور قرمز و نزدیک به مادون قرمز منجر به واکنش شده و سلول‌های آسیب دیده واکنشی فیزیولوژیکی نشان می‌دهند که بازسازی سلولی را بهبود می‌بخشد.بافت سطحی عموماً با طول موجی بین 600 و 700 نانومتر درمان می‌شود.برای نفوذ بیشتر، از طول موجی بین 780 تا 950 نانومتر استفاده می‌کنند. اگر لمس دستگاه با پوست خود را احساس خواهید کرد، ولی این درمان بدون درد و غیر تهاجمی است.هیچ صدای ندارد و هیچ لرزه یا حرارتی حس نمی‌کنید. هر درمان معمولاً چند دقیقه طول می‌کشد.

تفاوت بین لیزر پرتوان و کم توان

استفاده از لیزر بصورت کم توان و پرتوان در طب انجام می شود.
  • لیزر کم توان : خروجی لیزر کم توان بین 25 تا 500 میکرووات می باشد و عمق نفوذ آن تا نیم سانتی متر است لذا در درمان مشکلا ت مربوط به بافتهای سطحی بکار می رود.
  • لیزر پرتوان : خروجی این نوع لیزر بالای 1 مگاوات می باشد و عمق نفوذ آن بالای 4 سانتی متر است لذا در مفاصل عمقی مانند لگن این نوع لیزر کاربرد دارد.
توجه داشته باشید که در هنگام انجام لیزر بیمار و درمانگر باید از عینک محافظ استفاده نمایند.در غیر اینصورت چشمان بیمار و یا درمانگر صدمه غیر قابل بازگشت خواهد داشت. برای اینکه از لیزر نتیجه خوبی بگیریم باید از کاربردهای لیزر آگاهی کامل داشته باشیم. باید نحوه استفاده از دستگاه لیزر را بدانیم.شناخت بیماری ها و آگاهی از میزان استفاده از اشعه لیزر در هر بیماری ضروریست .بعنوان مثال اگر لیزر در طول موج ترمیم زخم برای التهاب دیسک بکار برورد اثر عکس خواهد داشت و مفید نخواهد بود. جلسات لیزر درمانی باید توسط پزشک مشخص شود و با یک جلسه مشکل بیمار حل نخواهد شد.

درمان با لیزر پر توان چه حسی دارد

بیماران معمولا احساس گرمی و آرامش عمیق را توصیف می کنند. می توان انتظار داشت که نتایج پس از حدود 3 تا 5 جلسه شروع به ظاهر شدن کنند.هر جلسه ی درمان لیزر در فیزیوتراپی می تواند بین 10 تا 20 دقیقه به طول بیانجامد. اکثر موارد درد، در بین 5 تا 10 جلسه از بین می روند. نتایج اغلب دائمی اند.درمان نوروپاتی (آسیب به اعصاب) معمولا در 15 تا 20 جلسه انجام شده و اگر اثر آن دائمی نباشد، طولانی مدت خواهد بود.دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد تهران

تعداد جلسات درمانی مورد نیاز

مشکل بیمار و سطح سلامت کلی وی بر تعداد جلسات درمانی مورد نیاز در این حالت تاثیرگذار است. بعضی بیماران می توانند بهبود در وضعیت خود را با ۱ تا ۳ جلسه درمان مشاهده نمایند.با این وجود، بطور میانگین درمان مشکل بیمار به ۴ تا ۱۰ جلسه درمانی نیاز دارد. علاوه بر این، درمان شرایط مزمن همچون نوروپاتی به تعداد جلسات درمانی بیشتر نیاز دارد.هر جلسه درمانی در این حالت معمولاً بین ۵ تا ۳۰ دقیقه با توجه به ناحیه تحت درمان و شرایط مربوط به آن طول می کشد.

خطرات و احتیاطات لیزر پرتوان

لیزر پرتوان در مواردی مثل بارداری خانم ها ، وجود تومور و یا افرادی که داروهای حساس کننده پوست به نور استفاده می کنند ، توصیه نمی شود .در حین لیزر پرتوان از هیچ پماد و لوسیونی به عنوان ماده واسط نباید استفاده شود.انجام لیزر پرتوان نیاز به عینک محافظ برای چشم دارد چون سلول های چشم فوق العاده به نور حساس هستند .