درد کف پا، علت درد و درمان آن

  • Home
  • درد کف پا، علت درد و درمان آن

دسته بندی ها

نوبت گیری

نام(ضروری)
YYYY slash MM slash DD
درد کف پا، علت درد و درمان آن

درد کف پا یکی از تجربه های تلخی است که اغلب افراد در طول زندگی یکبار تجربه کرده اند . دردی که در هنگام راه رفتن یا بیدار شدن از خواب به حدی آزاردهنده است که فرد تمایلی برای گذاشتن پا روی زمین ندارد.

پا به علل متفاوتی دردناک میشود و برحسب اینکه علت درد چیست درمانی که برای بیمار در نظر گرفته میشود هم متفاوت خواهد بود .پاها ممکن است تا زمانی که صدمه نبینند زیاد به آنها فکر نکنیم!

اما وقتی با کوچکترین مشکل روبرو می‌شویم، سریعاً به دنبال درمان می‌گردیم. یکی از شایع‌ترین نواحی پا که اغلب ممکن است ایجاد مشکل کند، کف پا است.

مشکل در پا با درد همراه است و فرد به خوب می‌تواند ناحیه دردناک را شناسایی کند. علت درد پا به موارد زیادی مرتبط می‌شود، اما مهم دستیابی به درمان مناسب برای رفع مشکل است.

اولین چیزی که باید در نظر بگیرید این است که درد شما در کدام ناحیه کف پا واقع شده است، سپس با شناسایی دقیق می‌توان درمان مناسب را تجویز کرد؛ با رسا همراه باشید.

علائم درد

درد کف پا می‌تواند هریک از علائم زیر را شامل شود:

  • یک تیر کشیدن مبهم و مداوم (اگر رباط کشیده شده باشد)
  • تورم یا حساسیت به لمس در پا
  • قرمزی و یا کبودی در صورت آسیب جدی‌تر
  • احساس ناراحتی هنگام قرار دادن وزن بر روی پا
  • درد شدید هنگام چرخش و یا دست‌کاری پا
  • حساسیت به لمس در صورت فشار دادن پا
  • داغ شدن و گز گز و مورمور پا

ازآنجائکه  کف پا ساختار پیچیده‌ای دارد، درد پا می‌تواند نشان از آسیب‌های متعددی باشد. بیماری‌های مزمن مانند آرتریت نیز می‌تواند باعث درد کف پا شود. بسته به علت و یا منبع درد کف پا، ممکن است در نواحی مختلف پا انواعی از ناراحتی‌ها را تجربه نمایید.

اگر فکر می‌کنید کف پای شما صدمه‌دیده است، باید در این خصوص با پزشک خود مشورت نمایید.

بیشتر بخوانید انحراف شست پا ، هالوکس ، الگوس ، علت و درمان آن

علل درد

  • فاسئیت پلانتار (التهاب فاشیای پلانتار یا کف‌پایی)

شایع‌ترین علت دردکف پا التهاب رباط “پلانتار فاسیا” است. التهاب “پلانتار فاسیا” زمانی روی می‌دهد که بافت فیبری و پهن کف پا (رباطی که پاشنه پا را به انگشتان متصل می‌کند) ملتهب می‌شود.

علائم التهاب پلانتار شامل درد صبحگاهی و درد هنگام پیاده‌روی‌های طولانی و یا ایستادن طولانی‌مدت می‌شود.

علت دردکف پا در صبح این است که در طول شب، ‌هنگام خواب، پلانتار فاسیا منقبض و تنگ‌تر می‌شود. هنگام بیداری و پیاده‌روی در صبح، فاسیا هنوز هم تنگ و انعطاف‌ناپذیر است، بنابراین هنگام کشیده شدن، مستعد التهاب و درد می‌شود.

هنگام راه رفتن و یا ایستادن طولانی‌مدت نیز، پلانتار فاسیا ملتهب و دردناک می‌شود. درمان التهاب پلانتار کمک گرفتن از تمرینات ساده کششی، داروهای ضدالتهابی و پوشیدن کفش می‌باشد.

درمان درد کف پا توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهران

  • شکستگی تنشی استخوان

استخوان‌های میانه  (ازجمله استخوان‌های ناوسان (navicular)، تاسی (cubiod) و میخی (cuniform)) و استخوان متاتارس می‌توانند در اثر فعالیت بیش از حد، آسیب ببینند. هنگامی‌که این اتفاق می‌افتد، ممکن است استخوان دچار یک شکستگی تنشی شود.

شکستگی تنشی استخوان در اثر یک ضربه مستقیم رخ نمی‌دهد، بلکه در اثر فعالیت‌های تکراری و بیش از حد رخ می‌دهد که درنهایت ممکن است باعث ایجاد شکاف‌های ریز در استخوان شود.

شکستگی تنشی معمولاً باعث ایجاد درد می‌شود که با افزایش فعالیت، بدتر می‌شود. برخلاف درد التهاب پلانتار که می‌تواند در طی برخی از فعالیت‌ها تسکین یابد، درد همراه با یک شکستگی تنشی معمولاً با افزایش سطح فعالیت، بدتر می‌شود.

هنگامی‌که یک شکستگی تنشی رخ می‌دهد استخوان نیاز به استراحت دارد. در برخی شرایط، استفاده از یک کفش مخصوص پیاده‌روی می‌تواند درد را تسکین دهد، ولی در برخی از موارد باید به‌طورکلی وزن وارده بر استخوان حذف گردد و فرد باید از یک عصا استفاده کند.

  • رگ به رگ شدن یا پیچ‌خوردگی رباط

در هر پا 26 استخوان وجود دارد، که همه آن‌ها توسط یک شبکه‌ای پیچیده از رباط‌ها، به هم متصل شده‌اند. این رباط‌ها می‌توانند در اثر چرخش ناگهانی پا و یا فرود نامناسب پا بر زمین هنگام راه روفتن و یا دویدن، آسیب ببینند.

آسیب‌دیدگی لیگامنت‌ها معمولاً در اثر حرکت‌های غیرمعمول پا ایجاد می‌شوند و بلافاصله باعث درد می‌شوند. تورم نیز ممکن است رخ دهد. اغلب رگ به رگ شدن رباط‌ها پس از استراحت بهبود می‌یابد.

گاهی اوقات بی‌حرکت نگه‌داشتن مچ پا می‌تواند به درمان کمک کند. در برخی از موارد نادر، ممکن است برای درمان جراحی نیاز باشد. یکی از این آسیب‌دیدگی‌های رباطی، تحت عنوان ” آسیب لیسفرانک میانه پا” شناخته می‌شود.

  • التهاب تاندون‌ها

التهاب تاندون‌ها یا تاندونیت نیز می‌تواند موجب دردکف پا شود. آسیب‌دیدگی تاندون تیبیالیس خلفی و تاندون پرونئال اغلب باعث ایجاد دردکف پا می‌شود.

مطالعه کنید
علت درد انگشت دست و روش های درمان آن

این تاندون‌ها از قسمت بالای پا شروع شده، از پشت مچ پا عبور کرده و در آخر به زیرکف پا می‌رسند. هردوی این تاندون‌ها در کنترل حرکات پا و مچ مهم هستند.

  • سندرم تونل تارسال (TTS)

درمان درد کف پا توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهران

سندرم تونل تارسال، که تحت عنوان” نورالژی تیبیال خلفی” نیز شناخته می‌شود، یک بیماری دردناک است. در این بیماری عصب تیبیال تحت‌فشار قرار می‌گیرد.

این عصب از طریق تونل تارسال از مچ پا عبور می‌کند. علت خاصی برای ایجاد سندرم تونل تارسال وجود ندارد، اما التهاب شناخته‌شده‌ترین علت TTS محسوب می‌گردد.

  • بدشکلی پا

برخی از ناهنجاری‌های موجود در پا، ازجمله پای چکشی یا پاچنبری، می‌توانند موجب درد کف پا شوند. علاوه بر آن، افرادی که قوس کف پایشان طبیعی نیست (کف پای صاف و یا انحنای بیش از حد کف پا) بیشتر مستعد درد هستند.

درمان درد کف پا توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهران

  • متاتارسالژیا (Metatarsalgia)

متاتارسالژیا اصطلاحی است که برای درد ناحیه جلوی پا به‌کاربرده می‌شود. در این بیماری اغلب درد به‌صورت سوزش خود را نشان می‌دهد که شدت آن می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد.

در این حالت درد هنگام راه رفتن بدتر می‌شود. این درد می‌تواند یک یا چند انگشت را در نزدیکی سینه پا درگیر نماید، گاهی اوقات نیز تمام پا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

هر عاملی که باعث وارد آمدن فشار و یا تنش اضافی بر سینه پا شود، می‌تواند منجر به متاتارسالژیا شود، به‌عنوان‌مثال، پوشیدن کفش تنگ برای مدت طولانی، ورزش‌های تماسی و یا اضافه‌وزن.

افراد مسن‌تر بیشتر مستعد ابتلا به متاتارسالژیا هستند. در اغلب موارد متاتارسالژیا را می‌توان با استفاده از درمان ” PRICE ” (حفاظت، استراحت، یخ، بانداژ و افزایش سطح عضو آسیب دیده)، مسکن، تغییر کفش و استفاده از کفی‌های جاذب شوک درمان نمود.

در موارد نادر، برای ترمیم پای آسیب دیده ممکن است جراحی لازم باشد. برای اطلاعات بیشتر به مقاله متاتارسالژیا مراجعه نمایید.

  • آرتروز

در افراد مسن، تکرار درد و خشکی پا می‌تواند نشان دهد بدتر شدن ناگهانی شرایط آرتروز آن‌ها باشد، که رایج‌ترین نوع آرتریت در انگلستان است. این وضعیت در درازمدت و ناشی از ساییدگی، تحلیل و تورم بافت داخل و اطراف مفاصل می‌باشد، ازجمله مفاصل پنجه و پاشنه پا.

درمان این بیماری شامل مواردی همچون: پوشیدن کفش مناسب برای کاهش فشار وارده بر مفاصل، مسکن، داروهای ضد-التهابی، فیزیوتراپی و در برخی موارد جراحی می‌باشد.

به میزان کمتر، درد پا می‌تواند ناشی از آرتریت روماتوئید باشد. در بیماری مفاصل در اثر حمله سیستم ایمنی دچار التهاب و تورم می‌شوند. این بیماری تقریباً بر مفاصل دیگر نیز اثر می‌گذارد، بنابراین در این مورد درد پا تنها علامت نخواهد بود.

درمان‌های پایه برای آرتریت روماتوئید عبارت‌اند از: دارو برای تسکین علائم و کاهش پیشرفت بیماری، فیزیوتراپی و گاهی اوقات عمل جراحی.

  • کف پای صاف

درمان درد کف پا توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهران

کف پای صاف که به آن صافی کف پانیز گرفته می شود، زمانی مشاهده می گردد که انحنای کف پابطور کامل از بین رفته و کل ناحیه کف پابر روی زمین قرار گیرد.

کودکان با کف پای صاف متولد می شوند، اما با رشد کردن آنها، انحنای کف پابه تدریج شکل می گیرد. به هر حال، انحنا یا قوس کف پادر حدود 30 درصد افراد هیچگاه ایجاد نمی شود.

این مشکل همچنین می تواند در سنین بالاتر به خاطر بیماری، بارداری، آسیب دیدگی، وارد شدن فشار بیش از حد به پا یا به عنوان بخشی از فرآیند افزایش سن نیز ایجاد گردد.

بسیاری از افرادی که کف پای صاف دارند، علائم و ناراحتی خاص در این رابطه احساس نمی کنند، اما بعضی افراد به خاطر این مشکل با درد کف پاو مشکلاتی همچون درد زانو یا درد کمر مواجه می شوند.

این افراد ممکن است با خستگی سریع پای خود در هنگام ایستادن یا راه رفتن مواجه شوند و بلند شدن بر روی سر انگشتان برای آنها دشوار است.

افرادی که به خاطر کف پای صاف با مشکل درد کف پا مواجه می شوند، معمولاً می توانند با انجام تمرین های حرکتی یا استفاده از کفش های طبی (که دارای کفی های مخصوص برای اصلاح وضعیت پا است) و نیز راه رفتن با پای برهنه به جای پوشیدن کفش، مشکل خود را بر طرف نمایند.

یک آزمایش سریع برای تشخیص صافی کف پا، قرار دادن پا در یک سینه آب و سپس قرار دادن آن بر روی یک سطح هموار همچون کاغذ ضخیم است.

به این ترتیب فرد می تواند یک تصویر از جای پای خود داشته باشد. در این حالت هر چه بخش بزرگتری از کف پادر تصویر قابل مشاهده باشد، صافی کف پای فرد نیز بیشتر است.

  • ورود اشیاء به داخل پا

گاهی اوقات درد پا می‌تواند در اثر ورود شیئی به داخل پا ایجاد شده باشد. بنابراین بهتر است بررسی نمایید که آیا با پای‌برهنه بر روی شیئی نوک‌تیز راه‌رفته‌اید و یا نه، همچنین کف پارا برای ارزیابی وجود زخم بررسی نمایید.

مطالعه کنید
درد زایمان و چگونگی انقباضات و کنترل آن

اگر یک جسم کوچک، مانند تراشه یا خار، در پای شما فرورفته باشد، اشکالی ندارد که خودتان آن را برطرف نمایید. دست‌های خود را بشویید و ناحیه موردنظر در پا را تمیز کنید، اگر کمک می‌کند می‌توانید از یک موچین استفاده نمایید.

پس از حذف جسم خارجی درد شما بهبود خواهد یافت. اگر جسم خارجی به عمق پای شما نفوذ کرده است، سعی نکنید خودتان آن را حذف کنید، در اولین فرصت به پزشک مراجعه نمایید.

  • تغییرات ناگهانی وزن

تغییرات شدید در وزن که معمولاً در یک دوره کوتاه اتفاق می‌افتد، می‌تواند بر قوس پافشار وارد کرده و موجب دردکف پا شود. به‌طور خاص، افرادی که چاق هستند، مبتلایان به دیابت نوع 2، و یا زنان باردار، در اثر فشار وارده بر قوس پا، بیشتر در معرض دردکف پا قرار می‌گیرند.

زنان باردار میتوانند برای جلوگیری یا درمان دردکف پا اقداماتی همچون کشیدن عضلات ماهیچه ساق پا، انتخاب کفش مناسب و… انجام دهند.

  • کفش نامناسب

کفش نامناسب حمایت و پشتیبانی لازم را از پاها فراهم نمی‌کند و ممکن است موجب درد و التهاب در قوس پاشود. کف کفش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کفش‌هایی که از قوس پاحمایت نمی‌کنند و یا کف زیاد نرمی دارند، به‌احتمال‌زیاد مشکلات بیشتری برای افراد ایجاد می‌کنند.

  • درد پای رایج در ورزشکاران

قارچ پا معمولا در بین انگشتان و کف پاایجاد می شود که باعث قرمزی ، خارش و پوسته شدن پا می شود . این وضعیت می تواند برای هرکس اتفاق بیافتد و فقط مخصوص قهرمانان نیست. علت آن معمولا قارچ است و در گرما و رطوبت در ناحیه بین انگشتان افزایش می یابد.

در صورت ابتلا به دردکف پا اقدامات زیر را انجام ندهید:

  1. تا 48 ساعت بعد از آسیب دیدگی از داروهایی مثل ایبوپروفن استفاده نکنید.
  2. پیاده روی نکنید و به مدت طولانی روی پاهای خود نایستید.
  3. از پوشیدن کفش های پاشنه بلند یا کفش های نوک تیز تنگ دوری کنید.

اگر فکر می‌کنید کف پایتان درد می‌کند، آزمایش ساده زیر را انجام دهید.

  1. کف پارا مرطوب کنید.
  2. در حالت طبیعی روی سطح صافی، مانند روزنامه یا پیاده‌رو، بایستید که بتوانید روی آن اثر یا رد پایتان را ببینید.
  3. کنار بروید و رد به جا مانده از پای مرطوبتان را بررسی کنید.

دیده شدن تمام کف پادر رد پا بیانگر کم بودن قوس کف پااست. صاف بودن قوس کف پا یا کم بودن آن در کنار درد در کف پاگاهی اوقات نشان دهنده ابتلا به عارضه‌های پیشرونده‌ای مانند صافی کف پا، التهاب آرنگ کف پا (التهاب پلانتار فاسیا) و پرونیشن شدید است.

چنانچه قوس کف پا طبیعی باشد، انحناء داخلی کف پا در رد پا به چشم نخواهد خورد. البته گاهی حتی در صورت طبیعی بودن قوس کف پا، درد در ناحیه کف پا احساس می‌شود.

اگر در رد پا هیچ چیز به جز پاشنه و بالای پا در نزدیکی انگشتان دیده نشود، معنای آن زیاد بودن قوس کف پا خواهد بود. در این صورت می‌توان گفت که درد درکف پا احتمالاً از متمرکز شدن وزن روی پاشنه و برجستگی کف پا ناشی می‌شود. پی‌آمد این توزیع نامتناسب وزن، ضربه‌گیری نامناسب و بروز درد شدید در کف پا است.

علاوه بر تعیین اثر میزان قوس کف پا بر درد کف پا، از خود بپرسید که آیا:

  • در پشت یا داخل استخوان مچ پا احساس درد می‌کنید یا خیر؟
  • درد فوق هنگام راه رفتن، دویدن یا ایستادن تشدید می‌شود یا خیر؟

درد کف پا گاهی اوقات علامت ابتلا به بیماری مزمن خاص‌تر کف پا است. در ادامه این مقاله بیماری‌هایی را نام می‌بریم که هر یک می‌تواند علت دردکف پا باشد.

  • التهاب آرنگ کف پا (التهاب پلانتار فاسیا)
  • پرونیشن شدید
  • صاف بودن کف پا

اگر احتمال وجود هیچ یک از عارضه‌های فوق در میان نبود، امکان دارد به عارضه‌ای موسوم به اختلال عملکرد تاندون تیبیال خلفی (PTTD) دچار شده باشید.

زمانی که این تاندون ضعیف شود یا بیش از حد از آن کار کشیده شود، گونه‌ای درد کف پا بروز می‌یابد که به پلانتار فاسیا (نوار بافت پیوندی کشیده شده از پاشنه تا برجستگی کف پا) فشار می‌آورد، باعث خستگی تدریجی کف پا می‌شود و میزان حمایت تاندون تیبیالیس خلفی از کف پا را کاهش می‌دهد.

مطالعه کنید
ساعت خواب چیست و چطور تنظیم می‌شود؟

تشخیص درد کف پا

به منظور تشخیص درد کف پا، پزشک سوابق و شرح حال شما را به طور کامل بررسی می‌کند و سؤالاتی در مورد علائم این عارضه از شما می‌پرسد. همچنین با معاینه کامل کف پا و قوزک، نشانه‌ها و علائم موجود در آن را بررسی می‌کند.

عکسبرداری اشعه ایکس. این آزمایش برای تهیه عکس‌هایی حاوی جزئیات مربوط به ساختارهای متراکم موجود در بدن از قبیل استخوان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI). این آزمایش برای تهیه تصاویری از بافت‌های نرم مانند تاندون‌ها و ماهیچه‌ها استفاده می‌شود.

سی تی اسکن. این اسکن‌ها حاوی جزئیات بیشتری در مقایسه با عکس‌های اشعه ایکس می‌باشد و تصاویری از مقطع عرضی کف پا و قوزک پا تولید می‌کند.

سونوگرافی. در آزمایش سونوگرافی از امواج صوتی دارای فرکانس بالا و بازتاب آن توسط اندام‌های داخلی بدن برای تهیه تصاویری از استخوان‌ها و بافت‌های نرم، استفاده می‌شود.

درمان

  • متد RICE

    اگر درد خفیف تا متوسط ​​است، استفاده از کفش مناسب می‌تواند باعث کاهش علائم شود. متد RICE شامل استراحت پا، گذاشتن یخ روی کف پا به مدت پانزده تا بیست دقیقه، فشرده‌سازی و سفت نگه‌داشتن پا با پانسمان، و بالا بردن آن تا حداقل سی سانتیمتر بالاتر از قلب است.

  • دارو

    داروهای ضدالتهاب و درد نیز گاهی برای درمان درد کف پا استفاده می‌شوند. در موارد حاد، تزریق استروئید یا عمل جراحی پا ممکن است به کاهش درد و تورم کمک کند و بیماری‌های زمینه‌ای را اصلاح کند.

    دو نوع داروی بدون تجویز پزشک میتواند به کاهش درد و تورم کف پا کمک کند این داروها شامل استامینوفن است که به کاهش درد کمک میکند و داروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسین میتواند باعث کاهش درد والتهاب کف پا شود.

دقت داشته باشید که دوز مصرفی این داروها باید بر طبق دستورالعلی که برای مصرف این داروها ذکرشده است باشد و نباید بیشتر از آن مقدار مصرف شود در صورتیکه سابقه زخم معده دارید این موضوع را باید حتما با پزشک در میان بگذارید.

آن دسته از افرادی که دچار دردهای مزمن کف پا هستند یا داروهای دیگری را مصرف میکنند حتما باید با پزشک مشورت کنند تا پزشک داروهایی متناسب با التهاب و درد آنها برایشان تجویز کند محافظ های کمان پا بدون نسخه پزشک، وتجهیزات درمانی دیگر هم در کاهش درد کف پا موثراست.

  • تزریق کورتیزون

    اگر از درد شدید کف پا رنج می‌برید، پزشک شما ممکن است تزریق کورتیزون را برای تسکین درد توصیه کند.

  • کفش مناسب بپوشید

    کفش باید تمام قسمت‌های پا به‌خصوص کف پا را حمایت کند. این موضوع زمانی بیشتر اهمیت پیدا می‌کند که شما زمان زیادی روی پاهای خود می‌ایستید یا بیش ‌از حد از آن‌ها استفاده می‌کنید، یا اینکه چاق هستید، باردار هستید، و یا اگر در فعالیت‌های ورزشی شرکت می‌کنید.

  • ارتزها

    ارتز سفارشی پا یک برجستگی در قوس عرضی دارد به صورتی که فرد هنگام راه رفتن احساس می‌کند یک ریگ در کفش گذاشته‌شده است. این ارتز برای اصلاح مشکلات پای بیمار و کاهش درد کف پا ساخته‌شده است.

درمان درد کف پا توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهراندرمان درد کف پا توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهراندرمان درد کف پا توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهران

  • کایروپراکتیک و درمان دستی

    درمان درد کف پا شامل کایروپراکتیک و کار تخصصی روی پا است تا حرکت بافت نرم پا و عضلات اطراف آن را آزاد کند. اصلاحات و درمان دستی برای آزاد کردن حرکت مفصل پا و مچ پا انجام خواهد شد.

درمان درد توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهراندرمان درد توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهران

  • کشش

    درد کف پا معمولاً از طریق کشش کف پا تشدید می‌شود. به عبارت ساده، کف پا بارها و بارها تا حد زیادی کشیده می‌شود. رایج‌ترین دلیل برای کشش بیش ‌از حد کف پای به دلیل بیومکانیک پا یا ضعف عضلات کف پا هست.

  • ماساژ درمانی

ماساژ بافت‌های عمیق به کاهش اسپاسم عضله پلانتار و از بین بردن چسبندگی کمک می‌کند. ماساژ پا باعث افزایش گردش خون می‌شود. ماساژ کف پا می‌تواند به ‌تنهایی یا در ترکیب با ماساژ کامل بدن انجام شود.

  • فیزیوتراپی

    فیزیوتراپی برای درد کف پا شامل شل کردن عضلات پا، تمرینات تعادل و تمرینات قدرتی برای پا و مچ پا، ماساژ و کشیدن پا با نوار به‌ منظور تمرین است.

  • الکتروتراپی

    اولتراسوند و تحریک الکتریکی برای استراحت عضلات و بازگرداندن استحکام عضلانی طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درمان درد توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهران

ورزش برای درد کف پا

تمرینات کششی رایج برای تسکین، درمان، و یا جلوگیری از درد کف پا عبارت‌اند از:

  1. کشش فاشیای
  2. خم کردن پا
  3. کشش و غلتاندن

درمان درد توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهران

2 Comments

  1. سلام همسر من ۷۰ ساله هستن و ۷،۸ ماه پیش در اثر زخم دیابتی مجبور به قطع پای راست شدن
    که قبل از قطع پا کف پای ایشون دچار تیر کشیدگی میشد
    الان هم پای چپ شون به شدت لحظه ای تیر میکشه
    خواستم بدونم ممکنه عاقبت ماجرای قبل پیش بیاد؟؟
    قابل عرض که شست پاشون مختصری قرمز بود که دکتر دارو دادن قرمزی خوب شده اما پوست پوست شده
    لطفا ما رو راهنمایی بفرمایید
    فعلا برای ساکت شدن پاشون چکار میشه انجام داد

    1. سلام. درمانهاي دارويي و بلوك عصبي ميتواند به اينگونه دردها كمك كند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *