سندروم بینایی ناشی از کامپیوتر یا CVS

  • Home
  • سندروم بینایی ناشی از کامپیوتر یا CVS

دسته بندی ها

نوبت گیری

نام(ضروری)
YYYY slash MM slash DD
سندروم بینایی ناشی از کامپیوتر یا CVS

سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟

سندروم بینایی کامپیوتر اصطلاحی است برای توصیف تمام مشکلات چشم یا بینایی که در اثر استفاده طولانی مدت از کامپیوتر رخ می دهد که از آن به عنوان فشار دیجیتال نیز نام برده می شود.

محققان معتقدند که حدود 50 تا 90 درصد افرادی که با کامپیوتر کار می کنند، حداقل چند نشانه و علامت از این عارضه را دارند.

یکی از شایع‌ترین مشکلات، ابتلا به سندرم بینایی ناشی از رایانه یا CVS است. به طور کلی کار با رایانه بویژه در طولانی مدت می‌تواند موجب آسیب‌های چشمی و خستگی چشم ‌شود، مجموعه این مشکلات را سندروم بینایی ناشی از رایانه می‌نامند.

با این حال، تنها افراد بزرگسال نیستند که تحت تاثیر قرار می گیرند. بچه هایی که به مدت طولانی به تبلت ها یا کامپیوتر خیره می شوند نیز می توانند باعث پیشرفت این مشکل شوند مخصوصا اگر روشنایی و طرز قرار گرفتن آنها، با شرایط ایده آل فاصله داشته باشد.

سندروم بینایی کامپیوتر، نتیجه قرار دادن چشم ها در معرض این صفحات نمایشی دیجیتال می باشد. در سراسر جهان، سندروم بینایی کامپیوتر، حدود 60 میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می دهد.

اگر بدون در نظر گرفتن اقدامات احتیاطی اولیه به این کار خود ادامه دهیم، ممکن است به مشکلات چشمی بیشتری منجر شود.

درمان سندروم بینایی کامپیوتر توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهران

خیره شدن به کامپیوتر در مقایسه با کتاب‌ تفاوت عمده‌ای دارد؛ بر اساس تحقیقات دانشگاه آیووا هنگام کار کردن با کامپیوتر کاربر کمتر پلک می‌زند، در حقیقت میزان پلک زدن به یک‌سوم معمول می‌رسد که در نتیجه‌ی این امر، چشم‌ها خشک می‌شوند. عوامل دیگری نیز وجود دارند؛

به گفته‌ی انجمن بینایی‌سنجی آمریکا (American Optometric Association)، تشعشع نور هنگام نمایشِ حروف در کتاب‌ها به اندازه‌ی نمایشگرها نیست و حروف‌ به نحوی متفاوت برای کاربر نمایش داده می‌شود. همه‌ی این عوامل باعث می‌شوند فعالیت چشم برای دیدن نمایشگر کامپیوتر بیشتر شود که در نتیجه خستگی چشم به وجود می‌آید.

خیره شدن به کامپیوتر از فاصله‌ی کمتر از زاویه‌ی استاندارد، فقط ناراحتی‌های چشم را تشدید می‌کند. به‌طور ایده‌آل، موقعیت مناسب قرار دادن مانیتور، ۱۵ تا ۲۰ درجه پایین‌تر از سطح چشم‌ها است که ۵۰ تا ۷۰ سانتیمتر هم باید از چشم‌ها فاصله داشته باشد.

نشانه‌های سندروم بینایی کامپیوتری

درمان سندروم بینایی کامپیوتر توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهران

بیشتر بخوانید گردن درد ، دلایل آن ، پیشگیری و درمان

هنوز شواهدی در دست نیست که تأیید کند استفاده از کامپیوتر چشمانمان را درگیر آسیب‌های بلندمدت می‌کند. اما استفاده منظم از کامپیوتر ممکن است پیامدهایی مثل افزایش خستگی و فشار بر چشم‌ها ایجاد کند.

مطالعه کنید
درمان با التراسونیک تراپی: همه آنچه که باید بدانید

در ادامه می‌توانید تعدادی از نشانه‌های رایج سندرم بینایی کامپیوتری را ببینید:

  1. تاری دید؛
  2. دوبینی؛
  3. قرمزی چشم و خشکی آن؛
  4. التهاب یا سوزش چشم؛
  5. سردرد؛
  6. درد گردن یا کمردرد.

علت مبتلا شدن به سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟

سندروم بینایی کامپیوتر هنگامی ایجاد می شود که چشم ها و مغز کاربران نسبت به نوشته ها و تصاویری که بر روی نمایشگر کامپیوتر ظاهر می شود رفتار متفاوتی در مقایسه با حروف چاپی از خود نشان می دهند.

در واقع نوشته‌های روی نمایشگر کامپیوتر به همان دقت یا وضوح نوشته‌های کتاب‌ها نیستند و درخشندگی و بازتاب صفحه نمایشگر می‌تواند مشکلاتی در مشاهده افراد ایجاد کند.

همچنین کلمات و تصاویر کامپیوتری از نقاط نوری بسیار کوچک با نام “پیکسل” تشکیل می شود که میزان روشنایی آنها در مرکز بیشتر است و از شدت انها در لبه ها کاسته می شود.

بنابراین تمرکز کردن چشم های ما بر روی کاراکترهای کامپیوتری کار دشواری است و چشم ها تمایل دارند به سطح کاهش تمرکز بازگردند. در این صورت چشم ها بی اختیار به نقطه استراحت (RPA) رفته و سپس با فشار به حالت تمرکز باز می گردند.

این تغییر حالت باعث خستگی ماهیچه های چشم و وارد شدن فشار به چشم ها می شود که هنگام کار کردن با کامپیوتر و پس از آن اتفاق می افتد.

دلایل ابتلا به سندروم بینایی کامپیوتر یا فشار چشم دیجیتال

برخی از دلایل رایج سندروم بینایی کامپیوتر عبارتند از:

  1. استفاده نکردن منظم از عینک مخصوص مطالعه یا ضد انعکاسی
  2. بالا رفتن سن
  3. اصلاح نشدن عیوب چشم
  4. نور ضعیف
  5. نور خیره کننده صفحه نمایش
  6. قرار گرفتن در وضعیت نامناسب و نداشتن فاصله با صفحه نمایش

سندروم بینایی ناشی از کامپیوتر چگونه درمان می‌شود؟

بعد از اینکه تشخیص داده شد دچار سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر هستید، حتما باید برای چکاپ‌های منظم به چشم پزشک مراجعه کنید تا بینایی‌تان بیشتر از این آسیب نبیند.

تجویز پزشک‌تان ممکن است عینک یا لنز‌های تماسی بسته به نیازتان باشد. احتمالا عینکی برای هنگام کار با کامپیوتر نیز برای‌تان تجویز می‌شود. همچنین ممکن است لنز بیفوکال یا تینت دار (قدری رنگ شفاف در داخل ماده آن قرار داده شده باشد) برای شما تجویز شود.

مطالعه کنید
شانه جدا شده چیست و راه های درمان آن

چند تغییر ساده در زمان کار با کامپیوتر که به درمان سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر کمک می‌کند:

  1. هر گونه نورپردازی در محل کارتان که می‌تواند به صفحه‌ی اسکرین‌تان بتابد تغییر دهید. ضمنا اگر نوری که از پنجره‌ای نزدیک به اسکرین می‌تابد مزاحم است، می‌توانید جای کامپیوتر خود را تغییر دهید.
  2. نور مانیتور را تا جایی که ممکن است کم کنید.
  3. میز کارتان را جوری تنظیم کنید که مانیتور، کمی پایین‌تر از چشم‌های‌تان باشد و فاصله‌ی لازم از چشم‌های‌تان را نیز داشته باشد.
  4. هر ۲۰ دقیقه از جای‌تان بلند شوید و ۲۰ ثانیه به چیزی که ۲۰ قدم از شما فاصله دارد نگاه کنید (قانون ۲۰، ۲۰، ۲۰)

درمان سندروم بینایی کامپیوتر توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهران

  1. سایز فونت‌ها را تغییر دهید تا مجبور نباشید به چشم‌های‌تان زیاد فشار وارد کنید.

تمام این نکات و تغییرات ساده می‌توانند در بلند مدت به خوبی نتیجه بدهند.

توصیه های سلامتی پشت رایانه :

* به صورت صحیح پشت یک میز کار خود بنشینید. کمر خود را صاف کرده، شانه ها را به عقب برده، قسمت فوقانی صفحه نمایشگر باید با چشمان شما در یک راستا قرار گیرد.

* وقتی مشغول تایپ کردن هستید، بدن خود را در یک وضعیت متعادل و مناسب نگه دارید. مچ دستان شما باید اندکی از آرنج شما پایین تر باشد. این عمل از ابتلا به نوعی سندرم در مچ دست (سندروم تونل کارپال) شما جلوگیری می کند.

پاهایتان را از زانو خم کنید، طوری که زانو از باسن اندکی بالاتر قرار گیرد. کف پا را صاف روی زمین قرار داده یا روی یک چهارپایه یا زیرپایی مناسب قرار دهید.

* هر نیم ساعت یک بار از جای خود بلند شوید و با حرکات کششی بدن خود را نرمش دهید یا برای چند لحظه قدم بزنید.

* ساق پاهایتان را بکشید و در این حین برای چند لحظه از نگاه کردن و خیره شدن به صفحه نمایشگر بپرهیزید. این عمل باعث جلوگیری از ایجاد لخته های خون در پاهای شما می گردد. به خاطر داشته باشید که لخته شدن خون در کاربران میانسال رایانه بسیار معمول است.

* یاد بگیرید که چگونه اعضای بدن خود را نرمش دهید. برای نرمش دادن گردن، سر خود را به جلو و عقب و چپ و راست و طرفین خم کنید. هرگز سر خود را در اطراف گردن به صورت دایره وار نچرخانید. این عمل باعث صدمه دیدن مفاصل گردن شما می شود.

مطالعه کنید
نورالژی پس سری یا نورالژی اکسیپیتال چیست ؟

* اگر مدت زیادی مشغول تایپ کردن هستید، برای چند لحظه مچ دستان خود را به صورت دایره وار بچرخانید و ورزش دهید. این کار باعث جلوگیری از ابتلا به سندرم مچ دست می شود.

* از قوز کردن به سمت جلو و روی صفحه کلید خودداری نمایید.

* هر چند لحظه یک بار چند نفس عمیق بکشید. اگر برایتان امکان دارد در هوای آزاد این نفس ها را بکشید که مقداری هوای تازه وارد شش های تان شود.

* زمانی که نشسته اید ، پاهای خود را روی پنجه برده و دوباره روی زمین بگذارید. آن قدر این کار را انجام دهید تا پاهایتان کمی خسته شود. این کار را برای یک ساعت به صورت مداوم انجام دهید . این حرکت باعث تقویت ساق پاهای شما می شود .

* یک بطری آب در کنار خود داشته باشید و عادت کنید که هر نیم ساعت آب بنوشید . اگر این عمل را دائما انجام دهید احساس خواهید کرد که هوشیارتر هستید و در دراز مدت لاغر خواهید شد.

* پشتی صندلی خود را عقب ببرید و به کمر خود زاویه ی بیشتر از ۹۰ درجه بدهید.

* از سلامت چشمان خود غافل نشوید. خیره شدن به صفحه نمایش رایانه برای مدت طولانی برای چشمان شما مضر است، پس به چشمان خود استراحت دهید و هر چند مدت یک بار آنها را ببندید.

محیط کار نباید خیلی پر نور یا تاریک باشد تا به چشم شما فشار وارد نشود. درد، سرخی و سوزش و آب‌ریزش چشم، احساس تاری دید که به کاهش قدرت بینایی، خستگی و درد چشم و سردرد منجر می‌شوند، از عوارض چشمی کار زیاد و نادرست با رایانه هستند.

آیا می دانستید؟

مشکلات چشمی اصلاح نشده مثل دوربینی، آستیگماتیسم و پیرچشمی می توانند منجر به عادت تنگ کردن چشم ها و خستگی چشم های شما شوند زمانی که از وسایل دیجیتال استفاده می کنید و به این ترتیب شانس شما به ابتلا به سندروم بینایی دیجیتالی را بیشتر کنند.

2 Comments

  1. سلام از مطلب مفیدتون ممنونم من مایلم برای محتوا سازی و تحقیق درمورد بیماری های چشمی از عکس های استفاده شده در این سایت استفاده کنم اما به طور ناخواسته مجبورم آدرس سایت شما رو حذف کنم چون می‌خوام عکس رو تکه تکه کنم و هر قسمت عکس رو در جا های مختلف استفاده کنم در نتیجه آدرس سایت شما به خود به خود حذف میشه با این حال آیا شما اجازه می دید که از عکسهای سایتتون به شکلی که گفته شد استفاده کنم؟

    1. سلام
      با تشکر از اطلاع رسانی شما
      اگر در جهت افزایش سطح علمی و فرهنگی باشد موردی ندارد.
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *