جراحی بسته نوکلئوتومی برای دیسک کمر

  • Home
  • جراحی بسته نوکلئوتومی برای دیسک کمر

دسته بندی ها

نوبت گیری

نام(ضروری)
YYYY slash MM slash DD
جراحی بسته نوکلئوتومی برای دیسک کمر

لیزر نوکلئوتومی (PLDD)

لیزر نوکلئوتومی (Percutaneous Laser Disc Decompression) یا جراحی بسته دیسک کمر با لیزر یک روش درمانی دارای حداقل سطح تهاجم است که در آن مواد داخلی یک دیسک بین مهره‌ای برآمده یا دچار فتق که باعث وارد شدن فشار به ریشه یک عصب یا تنگی کانال نخاعی ایجاد شده، برداشته می‌شود.

برآمدگی یا فتق دیسک عمدتاً به خاطر سن ایجاد می‌شود، اما مجموعه‌ای از آسیب دیدگی‌ها نیز می‌تواند شرایط مشابه را برای بیمار به همراه داشته باشد. با بالا رفتن سن، دیسک غضروفی بین مهره‌ها که در حالت عادی اسفنجی و مرطوب است، به تدریج آب خود را از دست می‌دهد.

این روند از دست دادن آب باعث ضعیف شدن لایه فیبری خارجی دیسک به نام آنالوس فیبروزوس می‌شود. آنالوس فیبروزوس یک ماده ژل مانند است که در مرکز دیسک قرار دارد.

با تجزیه شدن دیواره خارجی دیسک، ماده داخل آن می تواند به سمت خارج حرکت کند و باعث ایجاد برآمدگی در دیواره دیسک یا حتی پارگی (فتق) در دیواره دیسک شود. به این ترتیب مایع داخل دیسک از محل خود خارج شده و آزاد می‌شود.

درد، احساس سوزش، ضعف، و بی حسی در مواردی مشاهده می شود که دیسک متورم یا دچار فتق به کانال نخاعی یا یکی از ریشه‌های عصب در این ناحیه فشار وارد کرده و آن را گاز بگیرد.
در نوكلئوتومی سوزن به قسمت هسته وسط دیسک هدایت می‌گردد. سپس پروپ مخصوص (فیبر نوری) داخل سوزن شده و در وسط دیسک قرار داده می‌شود و نوکلئوتومی انجام می‌گردد.
سپس کلیه ابزار و سوزن‌ها خارح و بیمار به ریکاوری منتقل شده و چند ساعت بعد از نوکلئوتومی مرخص می‌شود.

مطالعه کنید
سکته مغزی چیست ، علت ها، علایم و راه های درمان

چرا از لیزر نوکلئوتومی استفاده می‌شود؟

فقط زمانی که روش‌های درمانی محافظه کارانه شامل استراحت، داروهای مسکن، فیزیوتراپی و تمرین‌های ورزش کمردرد و دیسک کمر نتواند به تسکین علائم دیسک کمر بیماری کمک کند لیزر نوکلئوتومی به بیمار پیشنهاد می‌شود.

در این درمان با وارد کردن یک سوزن به دیسک آسیب دیده درمان آغاز می‌گردد که برای تبخیر تمام یا بخشی از هسته پولپی دیسک آسیب دیده استفاده می‌شود.

لیزر نوکلئوتومی توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در تهران

در روش لیزر نوکلئوتومی دو هدف دنبال می‌شود:

  1. کاهش فشار وارد شده به کانال نخاعی یا ریشه عصب.
  2. انتقال هسته پولپی به جراح امکان می‌دهد، در صورت نیاز برای اجتناب از دردناک شدن، تورم یا فتق دیسک در آینده مواد باقی مانده در دیسک را از کانال نخاعی یا ریشه عصب دور نگه دارد.

با وجودی که در اکثر موارد، علائم برآمدگی یا فتق دیسک می‌تواند به خودی خود در طول چند هفته یا چند ماه آشکار شود، لیزر نوکلئوتومی می‌تواند برای تسکین درد مزمن یا بلند مدت در این حالت موثر باشد.

این روش درمانی معمولاً به صورت سرپایی بر روی بیمار انجام می‌شود و بیمار می‌تواند در همان روز درمان برای استراحت به خانه باز گردد. دوره ریکاوری بیمار در این حالت سریع تر از زمانی است که از عمل جراحی قدیمی باز کمر استفاده شود.

علاوه بر این، به خاطر اینکه در این حالت از یک شکاف کوچک بر روی پوست استفاده می‌شود، جای زخم باقیمانده پس از درمان حداقل می‌باشد.

چه بیمارانی کاندید لیزر نوکلئوتومی می‌باشند؟

  1. بیمارانی که تمایل با امکان انجام جراحی باز را ندارند.
  2. بیماران قلبی با شرایط خاص.
  3. ارتفاع دیسک خیلی کاهش نیافته باشد.
  4. دیسک خیلی خشک و بی آب نباشد.
  5. سُر خوردگی (لیزخوردگی) در مهره‌ها نباشد.
مطالعه کنید
بیماری سیور (Sever’s Disease) چیست؟

نوبت گیری دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد

چه بیمارانی نباید از لیزر نوکلئوتومی استفاده کنند؟

  1. افراد باردار
  2. وجود اختلالات انعقادی
  3. عفونت در محل انجام عمل

لیزر نوکلئوتومی توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در تهران

مزایا لیزر نوکلئوتومی

تعدادی از مزایای درمانی لیزر دیسک کمر در مقایسه با روش‌های درمانی قدیمی به شرح زیر هستند:

  1. کاهش سریع درد در 95% موارد.
  2. دسترسی مستقیم به دیسک دچار فتق یا مشکل.
  3. دست نخورده باقی ماندن هسته دیسک و رباط آن.
  4. عدم نیاز به بی هوشی عمومی بیمار و استفاده از بی حسی موضعی.
  5. انجام درمان به صورت سرپایی.
  6. دوره توان بخشی کوتاه تر.
  7. بازگشت سریع‌تر به فعالیت‌های حرفه ای و روزمره.
  8. ایجاد یک شکاف کوچک (فقط با یک بخیه) و باقی نماندن جای زخم پس از درمان.

عوارض انجام لیزر نوکلئوتومی

نادر می‌باشد ولی مراقب بعد از عمل تا دو هفته تحت نظارت پزشک معالج لازم می‌باشد.

1 Comment:

  1. سلام اکثر جراحان مغز و اعصاب و ستون فقران و اکثر متخصصین درد معتقد هستند از هر ۱۰ نفری که دیسک خفیف دارد فقط یک نفر اندیکاسیون لازم برای جراحی لیزری دیسک را دارد و معتقدند اگر بیماز درست انتخاب شود موفقیت ۷۰ تا ۸۵ درصد هست و احتمال عود به شدت پایین می آید. جراحی ناموفق لیزری دیسک افراد را به دیگر جراحی ها همچون جراحی بسته آندوسکوپی سوق میدهد و برخی وقات افراد را به جراحی های با عوارض بالا مثل جراحی باز لامیناکتومی سوق میدهد که عوارضش بسیار بالاست و حتی با وجود موفقیت ممکنه درد فرد رفع نشه و خیلی از افراد دچار دردهای چسبندگی میشوند. پس جراحی لیزری با وسواس تمام انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *